Online tanácsadás

Készíts magadnak egy csésze finom teát és dőlj hátra kényelmesen a fotelban. Képzeld el, hogy még pontosan egy órád van a beszélgetésig.

Milyen jó, hogy ezalatt összeszedheted a gondolataidat és nem kell utazással töltened ezt az időt. Nem kell azon gondolkoznod, hogy hol tudsz majd parkolni és mennyibe fog kerülni...Hogy hazafelé vajon mekkora lesz a forgalom...Vagy, hogy mennyivel előbb kell elkéredzkedned a munkahelyedről, hogy a megbeszélt időpontra oda tudj érni..Arról nem is beszélve, hogy közben a gyerekeket sincs kire bízni, ezt is meg kell valahogy oldani...

Hát nem kényelmesebb így?

Érdemes ezt választanod, ha

Nem tudsz csak úgy 'felugrani' Budapestre

Vidéken élsz és az utazás nagyon sok értékes idődet venné el, viszont szeretnéd részletesen átbeszélni a problémádat és dolgozni a megoldáson. Olyan lehetőséget keresel, ami az időbeosztásodhoz rugalmasan illeszkedik.

Külföldön élsz

Külföldön dolgozol vagy tanulsz, és szívesen rászánnál hetente/kéthetente egy órát a beszélgetésre, érzed, hogy jót is tenne de ott helyben nem találsz olyat, aki segíthetne. Pedig pontosan arra lenne szükséged, hogy kicsit rendszerezd, összeszedd magadban a gondolataidat.

Napi 8-10 órában dolgozol

Nehezen szakadsz el a munkából mert kötött munkaidőben, irodában dolgozol nem beszélve arról, hogy a közlekedést sem egyszerű megoldani. A napodba beleférne egy óra beszélgetés, de az, hogy átutazz érte a városon, már nem.

Nehéz eljönnöd otthonról

Otthon vagy a gyerekekkel és nagyon sok szervezést igényelne, hogy akár egy-két órára is el tudj jönni, hiszen az utazást is beleszámolva az már jóval több lenne. 

Neked természetes, hogy online beszélgetsz

A munkádhoz/a tanuláshoz amúgy is napi szinten használod az Internetet, több ismerősöddel, akár munkatársakkal vagy barátokkal is így tartod a kapcsolatot. Számodra ez olyan, mintha személyesen találkoznátok.

Teljesen érthető, hogy az amúgy is zsúfolt életedbe nem fér bele a személyes találkozás, a többórás utazás. Azt viszont, hogy valaki egyénileg, csak veled foglalkozzon, semmi nem pótolhatja!

 

Biztosan te is érezted már úgy, hogy jó lenne valakivel – aki független, külső szemlélőként lát rá az életedre – megbeszélni a téged foglalkoztató problémákat. Talán már próbáltál is segítséget keresni és ki is választottál valakit, de végül mégsem fért bele a napjaidba az, hogy még egy helyre elmenjél, elutazzál ezért. ​  ​ Sokan érzik úgy, hogy a mindennapjaikba nem tudják beleilleszteni azt, hogy egy személyes tanácsadáson részt vegyenek, hiszen egyébként is olyan zsúfoltak, rohanósak a napok, bármikor közbejöhet egy túlóra vagy akár csak húsz perc csúszás, ami miatt a megbeszélt időpontra már nem biztos, hogy sikerülne odaérni. Az pedig mindig nagyon kellemetlen, ha le kell mondani, vagy tologatni kell a megbeszélt időpontot. 

 

Pedig milyen jó lenne ha valaki segítene átlátni a problémákat és nem egyedül kellene
megpróbálnod megoldani azokat!

 

Hiszen ma már annyi mindent meg lehet valósítani online: vásárolhatunk, tanulhatunk, tarthatjuk a kapcsolatot  a családtagjainkkal, barátainkkal. Azt az időt, amit eddig utazásra szántunk most már magunkra vagy bármi olyasmire fordíthatjuk, ami egyébként nem biztos, hogy beleférne az időbeosztásunkba. Nem beszélve arról, hogy az utazás milyen további költségeket jelent..

Azt viszont érzed, hogy változtatni szeretnél az életeden, kész vagy tenni is ezért csak
az a kis plusz hiányzik amit a szakszerű segítség jelentene.
Most biztosan rengeteg kérdés merül fel benned az online tanácsadással
kapcsolatban...

Az alábbiakban a leggyakrabban felmerülő kérdésekre szeretnék minél részletesebb és kimerítőbb választ adni, amivel remélhetőleg meg is győzlek arról, hogy érdemes ezt választanod!

 

Kérdések és válaszok

Hogyan fognak zajlani a beszélgetések, milyen eszközre van szükség?

A beszélgetések Skype-on fognak zajlani. A jelentkezésed után megkapod a Skype-címemet, felveszel és az egyeztetett időpontban kezdődhet is a beszélgetés:-) 

A jó minőségű és gyors Internet elérésen kívül tulajdonképpen más eszközre nincs is szükséged, mikrofonra és fülhallgatóra csak akkor ha úgy szoktad meg, vagy neked kényelmesebb úgy beszélgetni.

 

Lehet-e a Skype helyett valamilyen más programot használni?

Igen, például a Facetime vagy a Viber ugyanígy alkalmas online beszélgetések lebonyolítására. Ha használod már ezeket, akkor nincs is további teendőd csak felvenni engem ,ha még nem ismered ezeket a progarmokat, akkor pedig le kell tölteni őket a gépedre és kezdhetünk is beszélgetni.

Hogyan képzeljem el a beszélgetéseket?

Az első konzultációnk egy 60 perces telefonbeszélgetés lesz, melynek során feltérképezzük, hogy az életednek melyik az a területe, amelyen dolgozni szeretnél. Együtt meghatározzuk azokat a célokat, amelyet el szeretnél érni. A következő „találkozásunkig” kidolgozok számodra egy programot, amelyet követve könnyebb lesz a változás és megvalósíthatod azt, amit szeretnél. A program otthon elvégzendő feladatokat (kisebb gyakorlatokat) tartalmaz, amelyek segítenek önmagad jobb megismerésében és eléggé praktikusak ahhoz, hogy azonnal érezd a hatásukat. De azért ezek a beszélgetések nem fognak szigorúan kötött formában zajlani, arra is lesz lehetőséged, hogy „kibeszéld magadból” azt, ami éppen foglalkoztat.

Hogyan tudok fizetni?

Fizetni átutalással  tudsz majd, a megadott bankszámlára. A fizetés teljesen biztonságos felületen keresztül zajlik. Miután megbeszéltük az időpontot, az első alkalom előtt egy nappal kell beérkeznie az óra díjának. A további alkalmakat akár egyben is utalhatod ha úgy kényelmesebb neked. Továbbá van lehetőséged választani különböző csomagok közül, amelyekről bővebben itt olvashatsz.

Nem túl személytelen így?

A tapasztalat azt mutatja, hogy más jellegű ugyan, mint a személyes találkozás de ugyanolyan hatékony. Nem beszélve arról, hogy akár kényelmesen, melegítőben is ülhetsz a gép előtt, egy nagy bögre teát kortyolgatva és nem kell amiatt aggódnod, hogy nem tökéletes az öltözéked vagy éppen nem volt időd reggel hajat mosni.

Hogyan tudok fizetni?

Fizetni átutalással  tudsz majd, a megadott bankszámlára. A fizetés teljesen biztonságos felületen keresztül zajlik. Miután megbeszéltük az időpontot, az első alkalom előtt egy nappal kell beérkeznie az óra díjának. A további alkalmakat akár egyben is utalhatod ha úgy kényelmesebb neked. Továbbá van lehetőséged választani különböző csomagok közül, amelyekről bővebben itt olvashatsz.

Hány beszélgetésre lesz szükség?

Lehet, hogy már egy beszélgetés helyreteszi benned a dolgokat de az is lehet, hogy szükség lesz néhány alkalomra ahhoz, hogy olyan munícióval vérteződj fel lelkileg, amivel már úgy érzed, hogy egyedül is boldogulsz. Ez azonban úgyis kiderül a beszélgetések során. Szeretném, ha minél komfortosabb, kényelmesebb lenne ez neked ezért kidolgoztam néhány olyan lehetőséget, kombinált csomagot, amelyet szintén igénybe vehetsz. Természetesen nem szeretnélek elveszíteni ez után sem, ezért szeretettel várlak továbbra is az olvasóim vagy a hírlevél feliratkozóim között!

Milyen módszerekkel dolgozom?

Az online tanácsadás során az alkalmazott módszerek leginkább a Kognitív viselkedésterápia, illetve a Megoldásközpontú megközelítés elemeihez hasonlítanak. Nem ragaszkodom azonban mereven egy módszerhez, mindig azt alkalmazom, ami az adott helyzetben a lehető leghasznosabb. A célom az, hogy segítsek a motivációd és inspirációd megtalálásában valamint abban, hogy hogyan tudd az életed lehető legtöbb területén a maximumot kihozni magadból. 

Érdemes engem választanod, mert a pszichológus végzettségemből adódóan azokat a
gátakat is fel tudjuk deríteni, amelyek most akadályt jelentenek. És mert az elmélet
sosem elég, és én praktikus tanácsokkal tippekkel, trükkökkel is ellátlak!