Tel.: 06 20 377 8433

Karrierváltás, karrier tanácsadás

Ahhoz, hogy megtaláld a megfelelő munkát először arra kell rájönnöd, hogy valójában mit is szeretnél…

Lehet, hogy már néhány éve is van annak, hogy bent ragadtál egy munkahelyen amit valójában nem szeretsz és szívesen váltanál – csak éppen fogalmad sincs, hogy mi lenne az a váltás. Csak azt tudod biztosan, hogy a mostani munkád helyett valami mást sokkal szívesebben csinálnál, de nem tudod, hogy mi lenne az és azt sem tudod, hogy mit kellene tenned következő lépésként. 

Addig pedig, amíg nem tudod pontosan, hogy mit szeretnél csak sötétben tapogatóznál akkor is, ha váltani próbálnál. Lehet, hogy találnál egy másik munkahelyet ami elsőre jobbnak tűnne – mondjuk jobb lenne a fizetés vagy szimpatikusabbak lennének a kollégák, de egy idő után előjönnének a mostani problémák. 

Egy idő óta viszont úgy érzed, hogy megrekedtél a mostani helyzetedben, már nem érzed azt a kihívást, már nem érdekelnek azok a célok, amik miatt valamikor ebbe belekezdtél.  A vasárnap estéidet egyre gyakrabban elrontja, ha arra gondolsz, hogy hétfőn újra be kell menni dolgozni… 

 

 

Hadd találjam ki…

 

Tudod, hogy milyen életet szeretnél de fogalmad sincs, hogyan tudnád azt megvalósítani..

Olyan munkát szeretnél, amit minden nap örömmel végzel (vagy legalábbis a napok többségében :-)) Mindezért szeretnél annyi pénzt keresni, amiből kényelmesen élhetsz és tudsz előre tervezni is..Esetleg félretenni valamennyit…És szeretnél egy jó csapat  tagjaként dolgozni egy nagyobb cégnél például, ahol elismerik és értékelik a tudásodat.

 
De…
 

Már kezd eleged lenni a munkakeresésből és abból, hogy ha találsz is valamit, arról legtöbbször hamar kiderül, hogy nem neked való. Úgy érzed, hogy jó lenne egy konkrét terv ami segítene, hogy célirányosan keress munkát (és találj:-)).

Hiszen most úgy tűnik, hogy a munkádnak csak annyi értelme és haszna van, hogy a számláidat ki tudod fizetni belőle. És sokszor talán azt érzed, hogy  ennek így semmi értelme és jobb lenne fel sem kelni az ágyból reggelente, vagy egész nap csak filmeket néznél, mint gyerekkorodban.

 
Igazam van?

 

Pedig elvégeztél egy jó egyetemet/főiskolát és tulajdonképpen elég sok lehetőséged lenne…Valami mégsincs rendben…Mintha a nagybetűs életet nem így képzelted volna el. Mintha még várnál valamire, amiről tulajdonképpen azt sem tudod, hogy pontosan mi. Közben szinte egyik napról a másikra azt veszed észre, hogy kezd eltűnni az az optimizmus, jövőbe vetett hit ami korábban jellemző volt rád. 

 
Elhiszed, hogy más is érez így? 

 

Azért ne ijedj meg, ez az állapot nem végleges! A legtöbbször magától is elmúlik, de ahhoz, hogy MOST jó döntést tudj hozni a jövődet illetően érdemes egy kicsit tudatosabban tervezni.

 
Olvass tovább, és nézd meg hogyan tudok ebben segíteni neked.

 

Iratkozz fel a hírlevélre!