Tel.: 06 20 377 8433

Mráz Katalin pszichológus vagyok és egyéni konzultációk illetve online tanácsadás keretében szeretnék segíteni azoknak, akik elakadtak az életük valamely területén és szükségük lenne egy kis inspirációra, együtt gondolkodásra ahhoz, hogy hogyan kezeljék vagy oldják meg a kialakult helyzetet.

Akárhogyan is találtál rám, örülök, hogy itt vagy!

A célom az, hogy a beszélgetések hatására olyan gondolkodásmódot sajátíts el, amely nemcsak az adott helyzetben, hanem a későbbiekben felmerülő problémák megoldásában is segítségedre lehet. 

Lehet problémád a munkában, lehet, hogy a kapcsolataidon javítanál vagy a mindennapi rohanó világunkból adódó stresszel szeretnél hatékonyabban megbirkózni. Lehet, hogy éppen most kezded el a ‘nagybetűs életet’ és a mostanában népszerű kifejezéssel csak kapunyitási pánikként emlegetett probléma megoldásához keresel segítséget. Vagy talán csak átbeszélnéd a téged foglalkoztató gondolatokat valakivel, aki együttérzéssel és elfogadással fordul feléd.

Nagyon gyakran tapasztalom azt, hogy vannak álmaink, vágyaink de az egészet nem tudjuk igazán formába önteni, hiányzik valami kis plusz,  – legyen az akár a motiváció vagy az önbizalom – ahhoz, hogy belekezdjünk a megvalósításba, vagy egyszerűen csak nem tudjuk úgy szervezni az életünket, hogy minden beleférjen.

Ha lelkileg nem vagy eléggé felkészülve a nagy tervekre, sorsfordító tettekre, arra, hogy változtass az életeden akkor hiába a jó szervezés és az okos tervek, a megvalósítás akadozni fog, de az is lehet, hogy el sem kezdődik. Olyan ez, mint amikor házat építünk és nem alapozzuk meg eléggé: lehet, hogy így is felépül és még szép is lesz, de egy idő után ki fognak ütközni a hibák.

Ugyanígy építjük fel az életünket is, legyen szó munkáról vagy a magánéletünkről: ha a láthatatlan „építőkövek” hiányoznak, akkor sosem lesz olyan, amilyennek megálmodtuk.

Ezt a kis pluszt – ami valójában mindennek az alapja – szeretném hozzátenni az életedhez!
Hogyan dolgozom?

Munkám során a pszichológia és a life coaching (azaz életvezetési tanácsadás) módszereit használom. Azt tapasztalom, hogy sokszor egy első ránézésre munkahelyi problémának tűnő dolog mögött sok más húzódhat meg. Ha szükséges, akkor közösen felderítjük a probléma gyökerét, kiváltó okát – ebben a pszichológia eszközei nyújtanak segítséget. Ha viszont konkrét, praktikus tanácsokat, kézzelfogható lépéseket vagy akciótervet szeretnél, akkor a life-coachingban alkalmazott módszereket használom. 

Kik fordulnak hozzám leggyakrabban? 

  • akik önbizalomhiánnyal küzdenek és emiatt nem tudnak olyan életet élni, amilyet szeretnének;
  • akiknek problémáik vannak a kapcsolataikkal vagy nehezen teremtenek kapcsolatokat;
  • akik úgy érzik, hogy elveszítették a motivációjukat és nem tudják, merre tovább;
  • hosszabb kihagyás után a munkaerőpiacra visszatérő nők
  • azok, akik úgy érzik, hogy nehezen tudják megtalálni az egyensúlyt, beosztani az idejüket;
  • akik a stressz kezeléséhez szeretnének segítséget kérni.
Iratkozz fel a hírlevélre!