Tel.: 06 20 377 8433
Szeretném követni az álmaimat, de félek..

 

Érzelmeink és hangulati változásaink életünk minden területét áthatják. Gyakran nem kis energiánkba kerül, hogy megtanuljuk, hogy a megfelelő helyzetben hogyan mutassuk ki az érzelmeinket vagy titkoljuk el azokat, amikor szükséges. És néha hiába minden próbálkozásunk, ez mégsem sikerül úgy, ahogy szeretnénk. 

Pedig milyen jó lenne, ha a munkahelyi problémáinkat nem vinnénk haza, ha ki tudnánk állni magunkért minden helyzetben és végre nem éreznénk úgy, hogy mindenki másra több időnk jut, mint saját magunkra.  Amikor boldogságról, elégedettségről beszélünk vagy arról, hogy szeretnénk megvalósítani az álmainkat, akkor a legtöbben nem hatalmas nagy dolgokat értünk alatta hanem egész egyszerűen csak annyit, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, képesek vagyunk hatékonyan megküzdeni az élet kihívásaival és ha néha kilátástalannak is érezzük a helyzetünket, fel tudunk állni és tovább tudunk lépni.

Egyszerűnek tűnik, igaz?

A valóságban azonban ennek megvalósítása komoly munkát igényel, hiszen valljuk be: mindannyiunknak vannak rossz napjai, van, hogy nem bízunk magunkban és úgy érezzük, minden összeesküdött ellenünk. Ha túl sokáig rágódunk valamin, akkor annak, ha újra és újra végiggondoljuk a helyzetet többnyire csak az lesz az eredménye, hogy magunkat hibáztatjuk ha  a dolgok nem úgy sikerülnek, ahogy terveztük.

A legtöbb lelki erőforrást a többi emberrel való kapcsolatunkból merítjük. Lehetnek ezek baráti, munkatársi vagy párkapcsolatok is. Ha ezen a téren nem úgy alakulnak a dolgaink ahogy szeretnénk, akkor annak komoly hatása van a lelkiállapotunkra, kedvünkre,mindennapjainkra. Márpedig sokszor előfordul, hogy úgy érezzük, nem stimmel valami ezen a területen.

Pedig valójában nem is akarsz nagy dolgokat…..

Csak éppen:

  • Szeretnél úgy kiállni az igényeid megvalósításáért, hogy közben másokra is tekintettel tudj lenni;
  • Szeretnéd a kapcsolataid sérülése nélkül kezelni a konfliktusaidat;
  • Szeretnéd ha a beszélgetések során valóban úgy értenék, amit mondasz ahogy szeretted volna;
  • Szeretnéd ha nem éreznéd úgy, hogy mindig te vagy az utolsó a saját életedben...
  • Nyíltan és őszintén szeretnéd feltárni a meggyőződésedet és vállalni az egyéni értékrendedet.
  • Több önbizalommal, bátrabban belevágni új helyzetekbe!
  • És összességében azt érezni, hogy te vagy a 'kapitány' a saját hajódon 🙂

Mi fog történni ha változtatsz?

  • Egyre jobban becsülöd majd magad, és minden új helyzet ezt fogja erősíteni;
Iratkozz fel a hírlevélre!